Hallo, ik ben Edith Rutten.

Naast 4 dagen op kantoor achter de pc, is het heerlijk om minimaal één dag fysiek aan het werk te zijn. Lekker aan het werk met natuurlijk materiaal in de frisse buitenlucht. Mooie organische vormen maar ook een gezonde dosis humor vinden een plek in de beelden die ik maak.

Na 10 jaar diverse stenen te hebben uitgeprobeerd, kan ik wel zeggen dat ik het liefst met wat hardere stenen werk. Nog steeds vind ik het uitdagend om aan een nieuwe onbekende steen te beginnen. Altijd weer een verrassing hoe die zich laat bewerken en of het lukt om de steen te vormen zoals ik wil. Ik ben namelijk niet het type dat de steen volgt, maar ik en dus ook de steen volgt een vooropgezet plan. Ik laat me niet zo snel kisten door een steen, maar soms moet ik toegeven en mijn plan aanpassen aan de grillen van de steen. Dat is maar goed ook, een beetje weerstand maakt de uitdaging alleen maar groter en daarmee ook de voldoening.

Sinds dit jaar geef ik ook op maandagavond beeldhouwles bij atelier Ruimte in Beeld te Nuenen. Klik hier voor meer informatie.

EdithRuttenAtelier_01
EdithRuttenAtelier_02
opvulling_hond zw
opvulling_eekhoor1 zw